Descriere
Regiune
Regiunea Bordeaux, situată de-a lungul coastei atlantice a Franței, rămâne una dintre cele mai importante zone viticole din lume. Château Margaux, Château Lafite Rothschild și Château Haut-Brion sunt doar câteva dintre numele ilustre, recunoscute la nivel mondial.
Chateau De Malfourat Pecharmant
Château de Malfourat este o proprietate viticolă situată în Monbazillac, care oferă toate tipurile de vinuri. După ce a preluat o proprietate de familie în 2017, Kévin Jarzaguet este un viticultor care lucrează în agricultura durabilă
- Soiuri struguri: compus din merlot si cabernet sauvignon
- Asocieri culinare: se acompaniază perfect cu preparatele din carne roșie, brânzeturi maturate, mezeluri fine
- Temperatură de servire: 16-18 C°
- Cantitate: 5L
- Conținut alcool: 13.00%
- Tip vin: Roșu Sec
- Regiune de proveniență: Bergerac
- Țara: Franța
- Timp de păstrare a vinului: 4 ani
Climă și Geografie
Regiunea viticolă Bergerac , o subregiune din sud-vestul Franței, în jurul orașului Bergerac din departamentul Dordogne , cuprinde 93 de comune. Granițele sale corespund mai mult sau mai puțin cu cele ale arondismentului Bergerac , imediat la est de regiunea viticolă Bordeaux . 1.200 de viticultori cultivă o suprafață de 12.000 de hectare (30.000 de acri). Zona Bergerac conține 13 Denumiri de origine controlată (AOC) pentru vinuri roșii, albe (seci, mediu-dulci și dulci) și roze.
Podgoriile se întind în partea de sud a departamentului Dordogne, arondismentul Bergerac . Solul Bergerac are, de asemenea, un drenaj excelent, ca urmare a apropierii sale de râul Dordogne .
Aproximativ 15% din vinul Bergerac AOC este vândut în afara Franței, în principal în Marea Britanie, Belgia, Germania și Țările de Jos
Soiuri de struguri
Vinurile roșii sunt un cupaj de Cabernet Sauvignon , Cabernet Franc și Merlot , uneori suplimentat de Côt sau, mai rar, de Fer Servadou sau Mérille . Sunt adesea de culoare închisă, cu arome pline.
Vinurile albe sunt în principal un amestec de Sémillon cu Sauvignon blanc , Sauvignon gris și Muscadelle , la care se adaugă uneori Ugni blanc , Ondenc și Chenin blanc . Aceste combinații duc la crearea unor vinuri albe fructate, seci, care pot fi puternice, și a unor vinuri dulci sau dulci, care sunt aromate și puternice.
Cabernet Sauvignon
Cabernet Sauvignon este soiul de vin ideal când vine vorba de îmbunătățirea calităților prin îmbătrânire. Cu trecerea timpului, aroma sa distinctă de stafidă neagră poate dezvolta un buchet cu nuanțe de cedru, violete, piele sau tabac și aroma puternică de tanin se va înmuia astfel considerabil. Boabele de Cabernet Sauvignon sunt mici, sferice, cu o peliculă groasă și foarte dură. Această duritate face ca strugurii să fie relativ rezistenți la boli și stricăciuni, trecând de ploile de toamnă fără prea mari pagube. Este un soi cu maturizare medie spre târzie. Aceste caracteristici, împreună cu aroma sa atrăgătoare au făcut din Cabernet Sauvignon unul dintre cele mai populare varietăți de vin roșu din lume
Recenzii
Nu există recenzii până acum.